Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Καλησπέρα μανούλες, τι κάνετε; Κανονικά το σημερινό άρθρο θα ήταν η συνεχεία του προηγούμενου αλλά σκέφτηκα ότι ήταν λίγο άκυρο το χρονικό διάστημα που αποφάσισα να το δημοσιεύσω, το καταλαβαίνω οπότε κάνουμε μια παύση στο προηγούμενο θέμα και θα επιστρέψουμε τον Αύγουστο που θα είμαστε σε μια εποχή back to school.


Ήθελα να σας πω, ότι σκεφτόμουν να ανεβάσω κάποιες ασκησούλες αν θέλετε να τις κατεβάσετε και να απασχολήσετε τα παιδάκια σας. Έχω φτιάξει ένα βιβλίο με διάφορες ασκήσεις για τα επίπεδα a/b junior, a class, b class για τα αγγλικά και πολλές ασκήσεις για οποία τάξη του σχολείου θέλετε, από το οποίο μπορώ να σας ανεβάσω αν θέλετε κάποια κομμάτια ή να σας στείλω, πείτε μου στα σχόλια ή στο email μου.
Το σημερινό άρθρο λοιπόν άφορα τρόπους τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Θα αναφερθώ ξεχωριστά και στα παιδιά που έχουν το δικό τους τρόπο και χρειάζονται ένα ξεχωριστό τρόπο να μάθουν.
Αρχικά πρέπει πρώτα να ορίσουμε τι ακριβώς δραστηρίοτητες αρέσουν στα παιδιά μας να κάνουν, τους αρέσει η γυμναστική, τους αρέσει η ζωγραφική, τους αρέσει να κάνουν κατασκευές, τα βιβλία ή μόνο ο υπολογιστής;

Αν η απάντηση είναι η γυμναστική, ένας πολύ ωραίος τρόπος είναι να βρείτε με το παιδί μια περιοχή, ίσως ένα γήπεδο και να πάτε να παίξετε μπάλα, αν ταυτόχρονα θέλετε να κάνετε και κάτι πιο δημιουργικό και πιο ωφέλιμο για το παιδάκι σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μπάλα και το γήπεδο για επανάληψη στα μαθηματικά. Πώς; Θα σας εξηγήσω αμέσως, γράψτε διάφορες πράξεις σε χαρτιά, αφήστε τα στο πάτωμα σκορπισμένα, πείτε του να ρίξει την μπάλα σε ένα από όλα τα χαρτιά, να κάνει την πράξη και όταν βρει το αποτέλεσμα να βάλει τόσα καλάθια ή γκολ, όσα ήταν το νούμερο που βρήκε. Μπορείτε να πάτε για τρέξιμο και να κάνετε προπόνηση στην προπαίδεια με αυτό τον τρόπο. να ορίσετε μια διαδρομή που θα κάνετε μαζί και να λέει δυνατά την προπαίδεια, αν κάνει λάθος θα πρέπει να την ξανά κάνει γιατί αλλιώς χάνει πόντους. Τα παιδιά, θέλουν να παίζουν, αν λοιπόν κανείς τη μάθηση παιχνίδι, με μια μικρή δόση ανταγωνισμού (με προσοχή) θα βγείτε σίγουρα κερδισμένοι.
Αν το μικράκι σας έχει μια δυσκολία στην γλωσσά μπορείτε να κάνετε το κόλπο με την μπάλα με συλλαβές, κόψτε συλλαβές και βάλτε το να χτυπήσει με την μπάλα όλες τις συλλαβές και να σας πει την λέξη, αν την πει σωστά μπορεί να σουτάρει ή ακόμα και με την ορθογραφία γράψτε λάθος και σωστά κάποιες λέξεις και κάντε το ίδιο, μόλις βρει την σωστή ορθογραφικά λέξη, σουτάρει!
Στη συνέχεια, έχουμε την ζωγραφική, η ζωγραφική αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο γνωστή απασχόληση των παιδιών, ανάλογα την ηλικία του παιδιού σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ζωγραφική με ποικίλους τρόπους, για παράδειγμα πάρτε ένα παραμύθι, πείτε του να διαβάσει δυνατά ένα παραμύθι, όχι ολόκληρο μια - δυο σελίδες μόλις το κάνει πείτε του να ζωγραφίσει μια εικόνα από αυτό παραμύθι, όχι να αντιγράψει το παραμύθι αλλά να ζωγραφίσει την εικόνα που έχει στο μυαλουδάκι του. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται και η παρατηρητικότητα του παιδιού, το διάβασμα μας γίνεται καλύτερο και το μυαλό του αρχίζει να αποκτά την δυνατότητα να σκέφτεται αναλυτικά.
Κατασκευές! Εδώ έχει ότι χρειάζεστε και ότι μπορείτε να φανταστείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι έχετε μέσα στο σπίτι και να κάνετε θαύματα. Μια ιδέα είναι το κουτί από το γάλα, μπορείτε να το ζωγραφίσετε και να κάνετε σπιτάκια, να χτίσει μια ολόκληρη πόλη. Μπορείτε αν είναι μικρούλη με κάποια ξύλινα πραγματάκια (αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει το όνομα, είναι για να απλώνουμε κρέμες, σαν τα πιεστρα γλωσσάς που έχουν οι γιατροί! τα έχει στα jumbo είναι και για το κερί!) να τα κολλήσετε, να τα ζωγραφίσετε και να γράψετε τα γράμματα της αλφάβητα, τα γράψετε λέξεις. Με ξύλινα μανταλάκια, γράψτε πάνω στα μανταλάκια γράμματα και σε χαρτάκια λέξεις ώστε να μάθει ορθογραφία ή μαθηματικά. Με αυτόν τρόπο βοήθησα μια μαθήτρια μου με δυσλεξία να μάθει ορθογραφία και να ξεχωρίσει συλλαβές.

Βιβλία, το αγαπημένο μου θέμα! Υπάρχουν πληθώρα βιβλίων στο ίντερνετ τα οποία μπορείτε είτε να αγοράσετε είτε με λίγο ψάξιμο μπορείτε να τα βρείτε δωρεάν ebooks, παραμυθία! Ανάλογα την ηλικία του παιδιού σας. Το διάβασμα είναι ότι καλύτερο υπάρχει, το παιδί μαθαίνει να σκέφτεται, να κρίνει, να αρθρώνει καλύτερα και να χαλαρώνει με πολύ πιο όμορφο τρόπο απ' ότι ένα ηλεκτρονικό. Μπείτε μαζί και ψάξτε για το βιβλίο που θα σας κάνει το κλικ.
Υπολογιστής, το αγαπημένο παιχνίδι δυστυχώς των περισσότερων παιδιών, μπορείτε (αν είναι μικρό το παιδάκι σας, γιατί στα πιο μεγάλα είναι δύσκολο) να βρείτε παιχνίδια που θα το βοηθήσουν να μάθει, να ψάξει, να κάνει κάτι πιο δημιουργικό. Μπορείτε ακόμα να κάνετε μαζί μια εργασία, πηγαίνετε σε ένα αξιοθέατο ίσως και μετά ψάξτε μαζί πληροφορίες για το μέρος αυτό, σαν καθηγήτρια προτείνω μέρη που έχουν μια μυθολογική χροιά, το παραμύθι, το μυστήριο, ο μύθος είναι κάτι που τους αρέσει πολύ!
Αυτά από μένα για σήμερα, συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά η ζωή ήταν λίγοοοο τρελή αυτές τις μέρες.
Πείτε μου κάτω στα σχόλια ότι θέλετε να συζητήσουμε, αν θέλετε ασκήσεις, ότι θέλετε με μεγάλη χαρά θα τα διαβάσω και θα τα απαντήσω
Η δασκάλα σας
Ράνια

x

ateachercanchangetheworld@gmail.com    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

A beautiful planning shop

 Hey guys how are you? I discovered a beautiful shop that you can buy beautiful planners for your day I really really love them I tried them...